Welke voordelen heeft de overstap naar een elektrische bedrijfswagen?

Flinc-EV orca elektrische pick-up

We vergelijken de cijfers en voorwaarden van een elektrische en een diesel aangedreven bedrijfswagen met elkaar. Voordelen elektrische bedrijfswagen

Wilt u weten hoe u 75 tot 100 euro per maand en per voertuig kunt besparen op de leasekosten? Denk dan aan een elektrisch aangedreven bedrijfswagen.

elektrische bakwagen Flinc-EV

Besparen op de leasekosten Voordelen elektrische bedrijfswagen

We hebben de kosten van een elektrisch aangedreven bedrijfswagen vergeleken met de kosten van een vergelijkbare diesel bedrijfswagen. In dit voorbeeld hebben we de Centro Logistar XC (foto hierboven) met een laadvolume van 7 m3 vergeleken met een vergelijkbare diesel wagen zoals bijvoorbeeld de Ford Transit, Mercedes Vito of Volkswagen Transporter.

Wat waren de randvoorwaarden voor dit onderzoek:

  • We hebben voor beide type voertuigen een full-operational lease offerte laten maken op basis van 60 maanden en 20.000 km per jaar en ook een lease offerte op basis van 60 maanden en 30.000 km per jaar.
  • We hebben de SEBA en de MIA voor de elektrische wagen meegenomen in de calculatie en daarmee het totale investeringsbedrag kunnen verlagen.
  • En uiteraard hebben we de HSB op de diesel wagen ook meegenomen en daarmee het totale investeringsbedrag moeten verhogen.

 

Elektrische bestelbus

 

De uitkomst:

Op basis van deze kosten berekenen wij een verschil in kosten van tenminste 75 euro per maand ten voordele van de elektrische variant. Als we uitgaan van een kilometrage van 30.000 km per maand dan loopt dit zelfs op tot meer dan 110 euro per maand. Over de totale looptijd van het leasecontract spreken we dan over een besparing van 4500 tot 6600 euro.

Nog meer redenen om nu over te stappen!

De context voor rijden met een diesel aangedreven bedrijfswagen verandert snel! Niet alleen de kosten maar zeker ook de regels en beperkingen nemen continu toe: kortom het is nu het moment om over te stappen op elektrisch.

 

Elektrische tuktuk foodtruck

 

In onze volgende nieuwsbrief laten wij u graag kennis maken met een van onze maatwerk toppers!

We hebben daarvoor een van onze vertrouwde Tuktuk toppers een totaal nieuw jasje gegeven en omgebouwd tot een pop-up ontmoetingsplek. Met koffie, thee en lekkers aan boord brengt deze Tuktuk mensen dichter bij elkaar. In de volgende nieuwsbrief een volledige fotoreportage en tal van ideeën voor uw eigen pop-up Tuktuk.

 

 

Vindt u dit artikel interessant? Wellicht uw collega of kennis ook! U kunt deze mail delen met uw kennissenkring, het artikel is ook te lezen op onze site.

is een onafhankelijk expert in elektrische mobiliteit en met haar ruime ervaring DE partner voor ondernemend Nederland. We kunnen elke ondernemer helpen om comfortabel, efficiënt en passend bij het budget te rijden. Bent u benieuwd welke ondernemers u voorgingen? Kijk dan eens op onze of bekijk filmpjes op ons