Is elektrisch rijden ook de toekomst voor uw onderneming?

Packs Flinc-EV Cenntro Logistar XC
  • Wat verandert in 2025 voor brandstof aangedreven bedrijfswagens?
  • Wij hebben de mogelijkheden en veranderingen op een rijtje gezet!
  • Wat zijn de financiële consequenties van de aanschaf of lease van een elektrisch voertuig en wat is het beste moment daarvoor?
  • Wat betekent het voor u?

 

Wel of niet elektrisch rijden?

Iedere onderneming neemt belangrijke beslissingen die het succes in de toekomst kunnen beïnvloeden; het wel of niet elektrisch rijden is daar zeker een van.

De overheid speelt een belangrijke rol in het faciliteren en stimuleren van elektrische mobiliteit voor ondernemingen en particulieren. Met beperkingen voor brandstof aangedreven mobiliteit aan de ene kant en met stimuleringsregelingen voor emissieloos vervoer aan de andere kant.

Meer dan 25 gemeentes in Nederland stellen vanaf 2025 extra zero-emission zones in. Dit zijn zones waarin alle bestel en vrachtwagens die vanaf 2025 op kenteken worden gezet emissieloos dienen te zijn. Voor de brandstof aangedreven wagens kunnen ondernemers gebruik maken van een overgangsregeling. Voor bestelwagens geldt deze tot maximaal 2026 en voor vrachtwagens tot en met 2029.

Om elektrisch rijden verder te stimuleren hanteert de overheid een aantal regelingen en subsidies.

 

De belangrijkste zetten we voor u op een rij:

De SEBA subsidie voor elektrische bedrijfswagens. Dit is een subsidie van maximaal 5000 euro. Deze subsidie bedraagt 10% van de nettoprijs met het genoemde maximum van 5000 euro op voertuigen van tenminste 20.000 euro. Een aantal randvoorwaarden voor deze regeling zijn verder dat het voertuig nog niet geleverd en op naam gezet mag zijn op het moment van de aanvraag en dat de koop of leaseovereenkomst nog niet definitief mag zijn op het moment van aanvraag.

De MIA oftewel milieu investeringsaftrek en de VAMIL oftewel afschrijving milieu-investeringen.

De MIA bedraagt dit jaar nog 45%, de MIA voor 2023 is nog niet bekend gemaakt.

Met de VAMIL mag je tot 75% van de investeringskosten afschrijven op bepaalde bestelauto’s.

Voor beide aftrekmogelijkheden is er jaarlijks een vastgesteld budget beschikbaar. Het moment van aanvragen kan dus van belang zijn voor het verkrijgen van deze aftrek.

 

Flinc-EV Packs Logistar en City Cargo

 

Nog meer redenen om nu over te stappen!

We hebben u hiermee een overzicht gegeven van de regelingen die elektrisch rijden aantrekkelijker maken, maar er zijn zeker nog een aantal andere redenen waarom de overstap op elektrisch rijden een goede stap kan zijn.

  • De brandstofprijzen zijn de laatste tijd dramatisch gestegen en het ziet er niet naar uit dat deze in de nabije toekomst gaan dalen.
  • Het onderhoud is minder intensief en daarmee zijn de onderhoudskosten op elektrisch aangedreven bedrijfswagens aanmerkelijk lager dan op brandstofwagens.
  • Het terug leveren van energie die gewonnen is door zonnepanelen levert minder op.
  • Het bereik en de mogelijkheden van elektrische bedrijfswagens wordt steeds groter.
  • Met de komst en uitbreiding van zero-emission zones kunt u alleen met elektrische en waterstof aangedreven bedrijfsvoertuigen nog overal terecht.

Dus wilt u besparen op brandstofkosten & onderhoudskosten, meer rendement van de zelf opgewekte energie en ongecompliceerd overal terecht kunnen? Dan kan elektrisch rijden de oplossing zijn!

 

Vindt u dit artikel interessant? Wellicht uw collega of kennis ook! 

is een onafhankelijke expert in elektrisch rijden en met haar ruime ervaring in bedrijfswagens DE partner voor ondernemend Nederland. Advies en begeleiding voor iedere onderneming, groot of klein, om tot comfortabele, efficiënte, passende en budgetvriendelijke elektrische mobiliteit te komen. Benieuwd welke ondernemers u voor gingen? Kijk dan eens op onze of bekijk filmpjes op ons